Mabema levererar kraftfullt FINDER-system till Arvika Gjuteri.

Efter den förödande branden i april i år beslutade Arvika Gjuteri att återuppbygga gjuteriet i Arvika. Återuppbyggnaden av gjuteriet genomförs under hösten i år och man räknar med att börja första gjutningarna i december. Därefter sker upprampning till full produktion under nästa är.

Ett resultat av återuppbyggnaden blir ett  mer energieffektivt och modernare gjuteri. Robotteknik Automation i Vetlanda levererar en automationslösning där Mabemas Finder 3D ingår. Lösningen består av dubbla PhotoNeo 3D Scanners för guidning av två robotar i samma cell. Robotkamerorna positionerar detaljerna i 3D.

FINDER 3D – marknadens mest kompetenta och flexibla 3D system med full frihet att konfigurera kameror och robotar.

  • Enkel installation och mycket användarvänligt
  • Klarar komplexa former
  • Anpassad för olika kameror
  • Full kollisionshantering
  • Levererar snabba och säkra analyser

Mabemas Finder-system har unika och avancerade funktioner – CAD-baserad modellhantering, kollisionshantering med mera. FINDERs alla bildbehandlings­verktyg ger användaren full frihet att i en 3D-bild matcha såväl enkla som komplexa former. FINDER 3D är marknadens mest kompetenta och flexibla 3D system med obegränsade möjligheter att konfigurera kameror och robotar.

Fler nyheter

AB Karl Hedin köper Mabemas GPV för automatiserad travmätning

AB Karl Hedin köper Mabemas GPV för automatiserad travmätning

Mabemas GPV för automatiserad travmätning har den påvisat bästa mätnoggrannheten av både m3fub och diameterfördelning vilket är det enskilt viktigaste faktorn för att vi ska känna oss trygga med virkesflödena utöver den övriga rationalisering som automatiserad travmätning innebär.

RobotVision Workshop

På grund av rekordstort intresse för vår workshop i RobotVision, med fokus 3D-applikationer, så...