Metsä Board Husums fabrik väljer Mabema GPV för automatiserad travmätning till sitt massabruk

Metsä Board, Husums bruk är ett integrerat kartong- och massabruk som producerar falskartong, vit kraftliner och blekt kemisk massa. Sortimenten man förädlar är barrmassa och lövmassa där ca 1,5 miljoner m3 kommer att mätas genom GPV systemet per år.

”Efter beslut att rationalisera vår inmätning av rundved landade valet efter lång tids utvärdering på Mabemas GPV-system för automatiserad travmätning. Systemet har från tidigare installationer visats sig ha en mycket bra mätnoggrannhet och hög kapacitet. Vi uppskattar deras företagskultur och arbete med ständiga förbättringar av produkten och då i synnerhet mätnoggrannheten. Travarna mäts i en skyddad miljö vilket säkerställer en hög tillgänglighet. Då inte bara driftsmässigt utan det minimerar även riskerna för att t ex kraftigt snöfall stör mätningarna. GPV-systemet har även en bevisad funktion att noggrant mäta diameterfördelning till sågverken, vilket öppnar upp nya sätt att hantera vår massaved på.”
-Åke Forsgren, Metsä Board, Husum Mill

”Vi är glada, tacksamma och stolta över att få leverera en GPV för travmätning till Metsä Boards kartong- och massabruk i Husum. Vi uppskattar särskilt att Metsä värdesätter vår mätnoggrannhet och höga tillgänglighet i alla väder under alla årstider. Installation och driftsättning kommer att ske under första kvartalet 2022 och det blir vår första installation i norra Sverige. Tillsammans med övriga kunder såsom Holmen, Södra, Vida och AB Karl Hedin så bildar vi nu tillsammans ett ännu starkare samarbete som borgar för fortsatt stark utveckling av GPV som den ledande produkten för inmätning av travar på lastbilar, till både sågverk och massaindustrin.”
-Magnus Lundberg, VD, Mabema AB

Fler nyheter

AB Karl Hedin köper Mabemas GPV för automatiserad travmätning

AB Karl Hedin köper Mabemas GPV för automatiserad travmätning

Mabemas GPV för automatiserad travmätning har den påvisat bästa mätnoggrannheten av både m3fub och diameterfördelning vilket är det enskilt viktigaste faktorn för att vi ska känna oss trygga med virkesflödena utöver den övriga rationalisering som automatiserad travmätning innebär.

RobotVision Workshop

På grund av rekordstort intresse för vår workshop i RobotVision, med fokus 3D-applikationer, så...