FINDER gör robotguidning i världsklass hos Beslag & Metall

Nyligen lanserade vi på Mabema en ny version av FINDER, vår plattform för robotguidning. Men, det är inte bara en ny version av FINDER som lanserats i dagarna utan även en film med flera fina FINDER-installationer hos Beslag & Metall i Ekenässjön!

Produkterna i Mabemas FINDER-familj är utvecklade för robotguidning inom applikationer som materialhantering, maskinbetjäning och pressautomation. I produktions­miljöer med krav på förbättrad kvalitet och konkurrenskraft gör FINDER det lätt att få roboten att plocka rätt, vilket innebär mindre risk och högre lönsamhet i automationsprojekten. Läs mer om FINDER här.

Den senaste versionen, FINDER 8.2, innehåller flertalet nya funktioner men också generella användbarhetsförbättringar. Det finns nu möjlighet att köra så kallade batchsökningar i sparade bilder, vilket till exempel gör det lätt att testa vilka konsekvenser ändringar av en produktmodell får på bra sätt. Användarvänlighet i FINDERs produkteditor har förbättrats, och det har även skriptmöjligheterna för avancerade mätprodukter och möjligheten att göra sökvinkelbegränsningar. En ny filteroption finns att välja när det kommer till 3D kollisionsdetektering.

Beslag & Metall är tillverkare och leverantörer av fordonskomponenter och har de senaste åren investerat i flertalet automationsceller där Mabema haft glädjen att vara leverantör av FINDER-system via våra automationspartners GI Automation och SwedWeld. Såväl 3D- som 2D-vision används för plock av semi-orienterade detaljer ur pall, plock av små detaljer från ljusbord och för plock av detaljer från transportbana.

Under 2021 installerade och driftsatte Beslag & Metall själva ett FINDER Stereosystem med fyra stereokameror för guidning av två robotar. Ett flertal av medarbetarna har gått Mabemas FINDER-utbildning. Satsningen fortsätter även under 2022 då det installeras ytterligare tre automationsceller hos Beslag & Metall, alla med Mabemas FINDER-system.

I höstas hade Mabema den stora glädjen att få besöka Beslag & Metall i Ekenässjön, och filma de olika FINDER-systemen i deras produktion. Det fina resultatet kan ses nedan.

Om ni är intresserande av att se fler av Mabemas filmer, klicka här för att komma till vår Youtubekanal.

Fler nyheter

AB Karl Hedin köper Mabemas GPV för automatiserad travmätning

AB Karl Hedin köper Mabemas GPV för automatiserad travmätning

Mabemas GPV för automatiserad travmätning har den påvisat bästa mätnoggrannheten av både m3fub och diameterfördelning vilket är det enskilt viktigaste faktorn för att vi ska känna oss trygga med virkesflödena utöver den övriga rationalisering som automatiserad travmätning innebär.

RobotVision Workshop

På grund av rekordstort intresse för vår workshop i RobotVision, med fokus 3D-applikationer, så...