Robotguidning med Finder.

  • Enkelt, snabb installation och hög flexibilitet.
  • Kan kompletteras med flera kameror eller robotar.
  • Passar pallplockning med mellanlägg eller där höjdnivå behövs.

Finder är lösningen för robotguidning till 2D , 2.5D eller 3D applikationer. Produkten har ett grafiskt användargränssnitt som utvecklats för enkelhet, snabb installation och hög flexibilitet. Finder är vårt koncept för modern och effektiv robotguidning.

Finder är i grunden förberett för olika kamerakonfigurationer och tillhörande funktioner som valfritt användas för att optimera robotguidningsapplikationer. Produkten kan kommunicera med en eller flera robotar. Processen styrs av roboten där vi levererar färdiga kommunikationsgränssnitt, för de ledande robotfabrikaten.

Finder 2D

Finder är lösningen för traditionell robotguidning där detaljerna ligger i ett och samma plan. Produkten lämpar sig väl för plockning av gods från t ex. transportör eller strukturerat gods i pall. Visionsystemet ger en 2D position (X+Y) samt rotationsvinkel. Produkten kan kompletteras med flera kameror och kan kommunicera med en eller flera robotar. Processen styrs av roboten där vi levererar färdiga kommunikationsgränssnitt, för de ledande robotfabrikaten.

Systemet inkluderar mjukvara, processor, kamera, optik och kablage. Alla lösningar kan kompletteras med anpassad belysning och andra tillbehör såsom kamerahus, elskåp etc.

Finder Stereo

Finder Stereo är visionsystemet för konturbaserade 3D applikationer där höjden beräknas och skickas till roboten (X+Y+Z samt rotationsvinklar). Produkten passar mycket väl för pallplockning med mellanlägg eller andra applikationer där höjdnivå behövs. Finder Stereo har samma enkla och intuitiva användargränssnitt som Finder 2D och kan även hantera flera kamerapar och/eller kompletterande kameror.

Finder 3D

Finder 3D är en 3D produkt som med fördel används när formbaserad matchning gör skillnad, på t ex. detaljer med komplexa former, gjutämnen, smidda detaljer etc. Produkten ger en full 3D-koordinat och inkluderar kollisionshantering i 3D där även gripdon hanteras. Finder 3D har samma enkla och intuitiva användargränssnitt som Finder 2D.

Rådgivning: RobotVision

Vi erbjuder alla kunder fria förstudier i vårt välutrustade testcenter. Få råd vilken produkt som lämpar sig bäst genom att ringa 073-515 37 11 eller skicka oss ett mail.

Utbildning: RobotVision

Under en heldag kommer du få en presentation av systemet samt praktiska övningar för en grundläggande förståelse och hantering.

Nästa kurstillfälle: 15 oktober

Support & service

Serviceanmälan: +46 (0) 735 15 37 59
E-post: support@mabema.se

Vill du teckna ett supportavtal. Klicka här.

Om mabema

Baserat på visionteknik levererar vi kompletta system som löser uppgifter såsom robotguidning, bin picking och inspektion. Vi kan även leverera nyckelfärdiga maskiner och automation med hjälp av ett brett och väl fungerande nätverk av samarbetspartners.

Utöver detta åtar vi oss gärna uppdrag såsom förstudier, service, underhåll, konsultuppdrag och utbildningar samt levererar komponenter och reservdelar. Kontakta oss.