Robotguidning för plock av rör, stänger och axlar med Tracker.

  • Guidning av en industrirobot i djupled och sidled.
  • Plockning från hängconveyor och av staplade detaljer.
  • Kantdetektering, beräkning av vinkeln till detaljen samt axelcentrum mm.
  • Laserbaserad tredimensionell scanningsteknik.

Tracker är en speciellt utvecklad produkt för plock av rör, stänger och axlar som ligger på varandra i rack eller pallar, men med samma orientering. Systemet ersätter rörmagasin eller andra mekaniska frammatningsmaskiner och ger en mycket kostnadseffektiv lösning.

Tracker är en lasertriangulerande produkt men genererar ingen kamerabild utan systemet bildbehandlar varje enskild laserprofil. Kamera-enheten eller detaljen måste förflyttas under bildtagningen och kan monteras på robot eller en linjärenhet för att skapa skanningsrörelsen.

Systemet har inget behov av extern belysning och har stöd för de ledande robotfabrikaten.

Rådgivning: RobotVision

Vi erbjuder alla kunder fria förstudier i vårt välutrustade testcenter. Få råd vilken produkt som lämpar sig bäst genom att ringa 073-515 37 11 eller skicka oss ett mail.

Utbildning: RobotVision

Under en heldag kommer du få en presentation av systemet samt praktiska övningar för en grundläggande förståelse och hantering.

Nästa kurstillfälle: 15 oktober

Support & service

Serviceanmälan: +46 (0) 735 15 37 59
E-post: support@mabema.se

Vill du teckna ett supportavtal. Klicka här.

Om mabema

Baserat på visionteknik levererar vi kompletta system som löser uppgifter såsom robotguidning, bin picking och inspektion. Vi kan även leverera nyckelfärdiga maskiner och automation med hjälp av ett brett och väl fungerande nätverk av samarbetspartners.

Utöver detta åtar vi oss gärna uppdrag såsom förstudier, service, underhåll, konsultuppdrag och utbildningar samt levererar komponenter och reservdelar. Kontakta oss.