Mabema GPV (Gauging Pile Volume)

wood img

eng In English ››

Ett revolutionerande sätt att volymmäta timmertravar på lastbil

Mabemas GPV-ram är ett automatiskt system, som med bättre noggrannhet och snabbare än dagens manuella mätningar, mäter vedvolymen på en timmerbils olika travar. Mätresultatet inkluderar fastvedvolym på och under bark, höjd, längd och bredd samt stockarnas medeldiameter i traven. Utöver dessa mätparametrar finns optioner som detektering av röta, individuell stockmätning, kontroll av stocklängd, segmentering av delade travar samt träslagsselektering. Resultat skickas direkt in i SDC:s mätplatssystem  Doris.

Sedan ett drygt år tillbaka finns ett mätsystemet i skarp drift på Holmen Paper, Braviken. Under första halvåret 2016 kommer ytterligare två system att tas i drift. Dessa system kommer stå på hos Södra Skogsägarna (Värö) och VIDA (Alvesta). Under hela utvecklingsfasen har ett flertal av de största svenska pappers- och massaproducenterna och sågverken varit delaktiga i processen och hela tiden uttalat sitt odelade positiva intresse och stöd för Mabemas teknik. Vår övertygelse är därför att flertalet av dessa aktörer gå vidare till att skaffa egna automatiserade mätsystem typ Mabema GPV.

matram

 

DATABLAD:
pdfMabema GPV - Datablad

Nedan ser ni också hur det såg ut för knappt ett år sedan då vi blev mättekniskt godkända.

För ytterligare information är ni välkomna att kontakta Mabema och Jan Grönkwist som återfinns på tel. 0735-153702 alt. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..