Speciellt utvecklat 3D-system för att plocka rör, axlar och stänger – FINDER Tubes

  • Visionanalys i realtid, beräkningar på laserlinjeprofiler.
  • Hanterar rör som korsar varandra.
  • Kan vara båda robotmonterad och monterad på linjärenhet.
  • Hanterar runda och fem-, sex- och åttkantiga stänger.
  • Systemet är ”ljudlöst” jämfört med traditionella rörmagasin.

Med Finder Tubes förenklas positioneringen av rör, stänger och axlar orienterade i racks eller pall. Avläsningen sker i orienteringsriktningen och systemet analyserar laserlinjeprofilen i realtid utan att ”bygga en bild” vilket medför att analysen blir mycket snabb.

 

Finder Tubes kan konfigureras för tidsstyrd- eller pulstågsbaserad exponering beroende på hur systemet implementeras i automationslösningen.

Liksom övriga produkter i FINDER-serien är Finder Tube enkelt att installera och använda tack vare användar­vänligt grafiskt gränssnitt.

Längsgående skanning. Varje laserlinjeprofil som används för att detektera riktningen, lutningen och summan av linjerna ger en mittpunkt.

Rådgivning: FINDER

Vi erbjuder alla kunder fria förstudier i vårt välutrustade testcenter. Få råd vilken produkt som lämpar sig bäst genom att ringa 073-515 37 11 eller skicka oss ett mail.

Utbildning: RobotVision

Under en heldag kommer du få en presentation av systemet samt praktiska övningar för en grundläggande förståelse och hantering.

Nästa kurstillfälle: 15 oktober

Support & service

Serviceanmälan: +46 (0) 735 15 37 59
E-post: support@mabema.se

Vill du teckna ett supportavtal. Klicka här.

Om mabema

Baserat på visionteknik levererar vi kompletta system som löser uppgifter såsom robotguidning, bin picking och inspektion. Vi kan även leverera nyckelfärdiga maskiner och automation med hjälp av ett brett och väl fungerande nätverk av samarbetspartners.

Utöver detta åtar vi oss gärna uppdrag såsom förstudier, service, underhåll, konsultuppdrag och utbildningar samt levererar komponenter och reservdelar. Kontakta oss.