Robotguidning när produkterna har, eller ligger på, olika höjd – FINDER Stereo

  • Ger robotkoordinater i 3D (x,y,z) samt rotationsvinkel
  • Passar för gods och produkter som ligger strukturerade i högar
  • Konturbaserade matchningsmodeller
  • Stöd för upp till 8 kameror där ett stereokamerapar kan kombineras med en eller flera 2D-kameror eller ytterligare stereopar
  • Konfigurering av kollisionshantering
FINDER Stereo med sin unika matchningsmetodik är lösningen för strukturerade 3D lösningar där höjden är avgörande. Den ger mycket snabba och tillförlitliga resultat  och handhavandet är lika enkelt som med FINDER 2D.

Smart kamerakonfiguration och modellhantering innebär att metodiken i systemet är densamma som i FINDER 2D. FINDER Stereo grupperar kameraparet till en stereokamera vilken automatiskt hanterar kalibrering, modeller etc.

FINDER Stereo arbetar med konturbaserad matchning och modellen söks i respektive kamera. Resultaten används därefter för att beräkna den sammanslagna 3D-positionen.

FINDER Stereo är lika enkelt att installera som FINDER 2D. Kalibreringen tar hand om relationen mellan kamerorna. Det är fullt möjligt att hantera flera kamerapar (stereokameror) eller kombinera stereo med 2D-kameror för optimal prestanda och flexibilitet.

Rådgivning: FINDER

Vi erbjuder alla kunder fria förstudier i vårt välutrustade testcenter. Få råd vilken produkt som lämpar sig bäst genom att ringa 073-515 37 11 eller skicka oss ett mail.

Utbildning: Robot Vision

Under en heldag kommer du få en presentation av systemet samt praktiska övningar för en grundläggande förståelse och hantering.

Kontakta oss för nästa kurstillfälle.