Nu söker vi: Applikationsingenjör

Mabema är Sveriges ledande integratör av visionsystem. Med kamerateknik och avancerad bildbehandling som gemensam nämnare bedriver Mabema verksamhet inom fyra olika affärsområden; RobotVision, Vision, Nuclear och Wood. Vi hjälper företag att höja produktionskvalitén och produktiviteten samtidigt som kostnader för fel och reklamationer minskar. Våra kunder återfinns bland Sveriges ledande företag inom tillverkande industri, i branscher som exempelvis fordon, verkstad, medicin och livsmedel.

På grund av ökad efterfrågan från Mabemas kunder söker vi nu applikationsingenjörer.

Som applikationsingenjör kommer du att ansvara för, och genomföra, projekt baserade på visionteknik vilket inkluderar avsyning, kvalitetskontroll, robotguidning etc.

Ditt arbete omfattar framtagande av tekniska underlag, utvärdering av kundbehov, tester och utprovning samt genomförande av projekt inklusive programmering av utrustning, installation och igångkörning av olika system hos kund. Du arbetar i nära kontakt med kunden under hela projektets genomförande. För att lösa uppgifterna arbetar vi med världsledande mjukvara inom machine vision och det inkluderar såväl traditionella bildbehandlingsverktyg som deep learning/AI.

Din profil

Vi sätter högre värde vid att du är rätt person än har rätt utbildning, men exempel på lämplig utbildningsbakgrund är civil-/högskoleingenjör inom automation, teknisk fysik, data- eller elektroteknik. Även erfarna automationsingenjörer ombeds söka.

Vi ser att du har programmeringskunskaper i .NET, C# och/eller C++ och då viss programmering är en del av arbetet. Grundläggande kompetens inom bildbehandling samt praktisk och teoretisk erfarenhet av olika typer av utrustning för automation är meriterande.

Vi söker såväl erfarna som nyutexaminerade ingenjörer. Hos Mabema har vi uppgifter med varierande komplexitet vilket ger dig stimulerande arbetsuppgifter oavsett om du är erfaren eller ny i din yrkesroll. Våra ingenjörer har lång erfarenhet av bildbehandling och du kommer att ha stor möjlighet att utvecklas tillsammans med dina nya kollegor.

Som person tror vi att du som söker är självgående, kommunikativ, strukturerad och lösningsfokuserad. Detta då du kommer att jobba mot kunder och själva ha kontakt med dem under projektets gång samtidigt som det också krävs att du självständigt driver dina projekt framåt. Det är också viktigt att du är praktiskt lagd och händig och har lika lätt att arbeta i team som ensam. Slutligen tror vi även att du är social, utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende.

Från Mabemas sida kan vi ge dit ett stimulerande och variationsrikt jobb i en relativt liten men väl fungerande organisation. Beslutsvägarna är korta och vi värdesätter att ha kul på jobbet.

Krav för tjänsten är, förutom utbildning, körkort B samt att du behärskar både svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Ansök idag

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urvalet sker löpande. Eventuella frågor skickas till [email protected]