Lediga tjänster

Vad roligt att du är intresserad av att arbeta på Mabema. Här lägger vi ut inlägg när vi har lediga tjänster hos oss. 

Erfaren mjukvaruutvecklare med kunskap inom bildbehandling och machine learning 

Vill du bli vår expert inom bildbehandling och machine learning? Mabema är Sveriges ledande leverantör av visionsystem för industrin. Våra kunder återfinns bland Sveriges ledande företag inom tillverkande industri, i branscher som exempelvis fordon, verkstad, träindustri, medicin och livsmedel.

Nu söker vi dig som har gedigen kunskap inom bildbehandling och machine learning för att stärka upp vårt team. Letar du efter ett högteknologiskt ingenjörsjobb där du får jobba med projekten hela vägen från förstudie till drifttagning? Vill du jobba i en miljö som präglas av god kamratskap, lösningsfokus och innovationslust? Tveka då inte att höra av dig så berättar vi gärna mer.

Mabema är en väletablerad leverantör av visionlösningar i teknisk framkant till svensk industri. Med kamerateknik och avancerad bildbehandling som gemensam nämnare bedriver Mabema verksamhet inom fem olika affärsområden: Robot Vision, Vision Inspection, Ammo, Nuclear och Wood. Vi hjälper företag att höja kvaliteten och produktiviteten samtidigt som kostnader för fel och reklamationer minskar.

Då vi har en ökad efterfrågan av våra produkter och tjänster, både i Sverige och internationellt, söker vi nu en mjukvaruutvecklare med fokus på bildbehandling och machine learning till vårt affärsområde Wood. Vår produkt inom affärsområdet Wood, Mabema GPV, är en automatisk mätutrustning som mäter volymen på timmertravarna. Mätningen sker direkt när de kommer med timmerbil in till sågverk eller massafabriker. Med hjälp av 6 kamera-laserpar skannas varje trave för att få tredimensionell data. Genom avancerad bildbehandling beräknas sedan bland annat travarnas volym och stockarnas diameterfördelning så att skogsägaren kan få rätt pris för timret.

För att lösa uppgifterna arbetar vi med världsledande hård- och mjukvara inom machine vision och det inkluderar såväl traditionella bildbehandlingsverktyg som machine learning.

Några av de tekniker vi jobbar med är:

  • C#/.NET
  • Visual Studio
  • WPF
  • Halcon
  • OpenCV
  • OpenGL/DirectX
  • Git
  • Javascript
  • REST API
  • AI (Python, PyTorch, Object detection, Semantic segmentation)
Din profil

Vi söker dig med gedigen kunskap inom bildbehandling, mjukvaruutveckling/programmering och machine learning. Troligen har du en ingenjörsexamen med inriktning på bildbehandling och vi ser gärna att du jobbat några år inom området.

Vi ser att du som person är drivande, social och en idéspruta. Krav för tjänsten är förutom utbildning och erfarenhet, B-körkort samt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Mabema erbjuder

Mabema erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i en trevlig och väl fungerande organisation. Mabema har funnits i 20 år och är ett välrenommerat, lönsamt och tryggt bolag som genom åren vuxit organiskt. Vi ägs till större del av ett investmentbolag som har en långsiktighet i sitt åtagande vilket skapar trygghet i de satsningar vi gör.

I dagsläget är vi 23 anställda på Mabema som alla månar om att bygga en stöttande och trivsam arbetsmiljö. Våra beslutsvägar är korta och vi värdesätter att ha kul på jobbet. Våren 2022 flyttade vi till helt nybyggda lokaler i Jägarvallen, bara ett stenkast från Mjärdevi, där vi erbjuder en fräsch, ljus och funktionell arbetsmiljö.

Vi har precis börjat vår internationella satsning vilket skapar många möjligheter och ger dig möjlighet att vara med i en spännande tillväxtresa. Du kommer få arbeta med världsledande visionteknik och vara med att utveckla Mabemas produkter, inte minst för vår internationella satsning.

Låter detta som du?

Ansök direkt genom att skicka ett mail med CV och personligt brev till christian@mabema.se.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Letar du exjobb?

Vi på Mabema letar ständigt efter nya talanger till vårt team. Är du intresserad av machine learning, bildbehandling, robotguidning, datorseende eller kanske mjukvaruutveckling?