Bin picking direkt från pall.

  • Plockar osorterat gods direkt från pall.
  • Ljudlös hantering.
  • Snabb och enkel installation.
  • Inläggning av nya detaljer görs med 3D-modeller.

Mabema BinPicker är en världsledande produkt för robotguidning och plockning av osorterat gods direkt från pall (bin picking). Detaljerna kan ligga helt fritt orienterade i emballaget, även i höjdled, vilket innebär att separerande mellanlägg inte behövs. Tekniken lämpar sig väl för komplexa former och detaljer med vaga konturer. Exempel på sådana detaljer är gjutgods och smidesdetaljer.

Mabema erbjuder två varianter av bin picking, båda arbetar med laserbaserad triangulering. Den första skannar objekten genom en pivotering av kamerahuvudet och den andra tar stillbild där laserenheten projicerar ett mönster på objekten. Båda varianterna genererar en punktmolnsbild och vi har möjlighet att genomföra både 2D- och 3D-matchningar i bilden. Systemet har inget behov av extern belysning.

BinPicker är en komplett bin picking produkt med enkel installation och kopplas snabbt ihop med robot. Systemet har stöd för de ledande robotfabrikaten. Systemet är flexibelt och medger snabb omställning vid produktbyte. Systemen inkluderar även kollisionshantering i 3D mellan detaljer, gripverktyg och pallkragar. Detaljer och gripverktyg kan enkelt importeras som 3D-CAD filer.

Vi tackar Ljunghäll AB för förtroendet och ett väldigt lyckat projekt under 2017. Vår BinPicker kan plocka osorterat gods men i det här fallet blev det “enkelt” med fint staplade motordetaljer.

Geberit Group är en europeisk ledare inom sanitetsprodukter. I Bromölla produceras bl.a. handfat och toaletter. Har har vi installerat Mabema BinPicker 2.0 för att identifiera och lokalisera varje toalett och handfat i 3D.

Rådgivning: RobotVision

Vi erbjuder alla kunder fria förstudier i vårt välutrustade testcenter. Få råd vilken produkt som lämpar sig bäst genom att ringa 073-515 37 11 eller skicka oss ett mail.

Utbildning: RobotVision

Under en heldag kommer du få en presentation av systemet samt praktiska övningar för en grundläggande förståelse och hantering.

Nästa kurstillfälle: 15 oktober

Support & service

Serviceanmälan: +46 (0) 735 15 37 59
E-post: support@mabema.se

Vill du teckna ett supportavtal. Klicka här.

Om mabema

Baserat på visionteknik levererar vi kompletta system som löser uppgifter såsom robotguidning, bin picking och inspektion. Vi kan även leverera nyckelfärdiga maskiner och automation med hjälp av ett brett och väl fungerande nätverk av samarbetspartners.

Utöver detta åtar vi oss gärna uppdrag såsom förstudier, service, underhåll, konsultuppdrag och utbildningar samt levererar komponenter och reservdelar. Kontakta oss.